Szomáliai és eritreai határsértőket fogtak el

2013. március 22. - 10:22 | Régió

Tíz afrikai menekültet fogott el a rendőrség, hatot kiutasítanak, ketten gyermekotthonba, egy házaspár pedig a gyűjtőtáborba kerül.

A rendőrség őrizetbe vette azt a tíz afrikai menekültet, akik csütörtök reggel illegálisan lépték át a szlovák-ukrán határt - tájékoztatta a SITA hírügynökséget Agnesa Kopernická, a határrendészet szóvivője.

Az öt szomáliai, és öt eritreai állampolgárt a szobránci járásbeli (Kassa megye) Éralja (Inovce) közelében fogta el a rendőrség.

A menekültek útiokmányokkal nem rendelkeztek, de jó egészségi állapotban voltak. Két szomáliai és négy eritreai férfit kiutasítanak az országból, őket egyelőre őrizetben tartják. További két szomáliai állampolgár egy házaspárt alkot, őket a homonnai (Humenné) gyűjtőtáborba szállítják, és hamarosan megkaphatják a menekültstátuszt.

Az őrizetbe vett menekültek között két kiskorú is volt, egy 17 éves szomáliai fiú, és egy 16 éves eritreai lány. Az ő sorsuk a Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal kezében van. Mivel mindketten kiskorúak, ezért egy nagymihályi (Michalovce) gyermekotthonba szállítják őket.

(sita/parameter)