Megint a hóhelyzet bonyolítja a közlekedést...

2013. március 29. - 12:20 | Régió

Havazás, szél és hófúvás komplikálhatja a közlekedést pénteken egész Szlovákiában.

Az időjárás komplikálhatja a szlovákiai közlekedést pénteken, Pozsony és Nagyszombat megyében enyhébb a helyzet, mint az ország többi részén.

A Szlovák Meteorológiai Intézet reggel 9 óra után riasztást adott ki délutánig az egész ország területére. A sűrű havazás miatt másodfokú riasztás van érvényben Besztercebánya, Trencsén, Kassa és Zsolna megyében. Nyitra és Eperjes megyében elsőfokú riasztás van érvényben, Pozsony és Nagyszombat megyében nem kellett kiadni figyelmeztetést.

Egész nap havazni fog

Az ország egész területén havazik, a nyugati országrészen kívül délután is várható csapadék - Közép-Szlovákiában akár 20 centiméternyi hó is lehullhat. A rendőrség figyelmeztette a sofőröket: balesetet és bírságot kockáztatnak, akik nyári gumival indulnak útnak a havazásban.

R1: Nem történt tömegbaleset, "csak" négy autó ütközött

Az előzetes híresztelések alapján legalább 20 autó csapódott egymásnak, azonban Mária Faltániová rendőrségi szóvivő a SITA hírügynökségnek cáfolta a rémhírt. A veszteglő kocsisort is a baleset részeseinek hitték, valójában csak négy autó ütközött, sérülés nem történt.

(sita/parameter)