Panaszt tettek az óvodai bánásmód ellen – az igazgatónő szerint rágalmazás

2013. április 10. - 16:27 | Régió

DUNASZERDAHELY – Az egyik szülő hivatalos panaszt tett a városi főellenőrnél amiatt, hogy állítása szerint megalázóan bántak gyerekeivel a Barátság téri óvodában.

A neve elhallgatását kérő szülő március végén benyújtott panaszát eljuttatták szerkesztőségünkbe is. A szülő közölte benne, hogy két gyermeke jár az óvodába, és tűrhetetlennek tartja „az óvoda igazgatónője és kollégáinak hozzáállását a gyermekneveléshez”.

Konkrét eseteket sorolt fel a panaszában: ezek között volt, hogy kérése ellenére sem kísérik el kisebbik, 2 és féléves gyermekét a mellékhelyiségre, és gyakran megszidják, amiért a dolgát nem tudja rendesen elvégezni, és mellépisil. A szülő közölte, hogy otthon ilyen nem fordult elő. Mint hozzátette, az oviban viszont az is megtörtént, hogy a nagyobbik testvérrel töröltették fel, majd neki kellett átöltöztetnie kisöccsét. Felháborítónak tartja egyúttal, hogy már több alkalommal is elvesztek a gyerekei holmijai az oviban.

Megkérdeztük az esetről Keszegh Edit igazgatónőt, aki sajnálja, hogy a szülő így látja, egyúttal rágalomnak nevezte a panaszban említetteket. „Nincs szégyellnivalónk. Volt olyan nap, hogy kétszer bepisilt a kisfiú, de egy hároméves gyermeknél ezt normálisnak tartom” – jegyezte meg. Hozzátette, képzett szakemberek foglalkoznak a 118 gyerekkel, aki az oviba jár, és még egy szülőtől sem érkezett panasz rájuk. „Nem igaz, hogy nem kísérik el WC-re a gyerekeket. Maximálisan kezeskedem a kolléganőimért” – folytatta.

Kérdésünkre, hogy a szülőnek vajon milyen indoka lenne felhozni ilyen vádakat, úgy válaszolt, fogalma sincs. „A takarítónő is igazolhatja, hogy a feltakarítással kapcsolatos panasz nem igaz. Kolléganőnk öltöztette át a kisfiút másvalaki ruhájába, mivel neki nem volt váltóruhája” – fogalmazott az igazgatónő. Kijelentette, hogy a lelkiismeretük tiszta.

Egyelőre nem született döntés arról, hogy megalapozottak voltak-e a panaszban foglaltak. Fekete Zoltán városi főellenőr kérdésünkre annyit közölt, hogy annak kivizsgálása jelenleg is folyamatban van.

-para-