Sztrájkba léphetnek a vendéglátósok Dunaszerdahelyen

2013. április 20. - 16:40 | Régió

DUNASZERDAHELY – A vendéglátósok újonnan alakult szövetségének tagjai gyülekeztek szombat délben a városházánál.

Bizonyos vendéglátóipari egységek üzemeltetői úgy látják, a város vezetése nem veszi figyelembe nézőpontjukat a nyitvatartásról szóló általános érvényű rendelet megalkotásánál. Hogy az álláspontjaikat közelítsék korábban már szerveztek egy lakossági fórumot, miután a képviselő-testület februári ülésén nem született döntés a nyitva tartásról.

A vállalkozók új rendeletet szeretnének, és azt, hogy ne kelljen a szórakozóhelyek többségének hétvégén éjfélkor bezárniuk, mivel az kihalttá teszi a várost. E célból egy saját javaslatot is eljuttattak a városi önkormányzathoz, és korábban már kifejtették, hogy hajlandóak kompromisszumra.

Szombaton csatlakoztak a Pro Regio Danubia társulás szemétszedési akciójához, majd a városháza elé vonultak az összegyűjtött szeméttel. "A vendéglátósok nyitvatartással való problémája összekovácsolt jó pár vállalkozót, emellett mindannyian úgy látjuk, hogy soha nem volt ilyen koszos a város" - jegyezte meg a nevükben Sándor Denisa. Hozzátette, hogy ha a város ezek után sem veszi figyelembe javaslataikat, akkor sztrájkba lépnek. "Mégpedig úgy, hogy minden pénteken és szombaton fél óráig nem lesz kiszolgálás, és minden vendégnek egyenként el fogjuk magyarázni, miért is van ez így" - szögezte le.

Elmondta azt is, hogy megvárják a képviselő-testület következő, jövő hét szerdán esedékes ülését, és annak függvényében döntenek a sztrájkról. Szövetségüket jelenleg körülbelül 20 vállalkozó alkotja, de mint közölte, folyamatosan újabbak csatlakoznak. "Bízunk abban, hogy sikerül konszenzusra jutnunk, mivel úgy tartjuk, hogy Dunaszerdahely fürdőváros, és nem lehet kihalt" - jelentette ki.

-para-