Egy műanyaghulladék-égető lesz a következő befektető?

2013. április 23. - 12:25 | Régió

Alig egy hónapja sem, hogy a Celltex rt. személyében átadta az első gyártócsarnokát egy vállalkozás a rozsnyói ipari parkban, most újabb hírek jelentek meg a következő érkezéséről.

A nyitrai Ekoplastika a hivatalos bejelentés szerint már az építkezési engedély kiadása előtt áll. Az építési munkálatokat már májusban szeretnék megkezdeni, szeptemberben pedig a gyártáshoz szükséges technológiai berendezéseket szerelnék be. Magát a gyártást az év végéig akarják elindítani. Azt, hogy mi készül majd az új üzemben, a cég a következőképpen fogalmazta meg:

„modern technológiai eljárással szeretnének műanyagokat feldolgozni, hogy abból villanyáramot termeljenek”….

A mintegy 17 millió euró értékű befektetés a hét már meglévő alkalmazott mellé újabb, mintegy 43 munkahely megteremtését jelentené.

Rozsnyó városa az alpolgármester, Ondrej Bolaček nyilatkozata szerint tárgyal egy harmadik lehetséges befektetővel is, ám annak kilétét egyelőre titokban tartják. Az ipari parkban reményeik szerint 400 embernek kellene munkát találnia.

A parkot számos fiaskó után még 2007-ben kezdték el építeni – Rozsnyó városa erre 7 millió euró állami támogatást kapott. A járásban 30%-os a munkanélküliség, ami megközelítőleg 9500 munkanélkülit jelent.

- para -