BANKAUTOMATA-MAFFIA: A vádlottak családjainak vagyonát vizsgálták

2013. május 2. - 14:32 | Régió

A bankautomata-maffiával kapcsolatos perben csütörtökön Ján G. családja vagyonának eredetével foglalkoztak.

A Pozsonyi I. Járásbíróság meghallgatta az egyik vádlott szüleit is, akik a család pénzügyiről beszéltek.

Az ügyész Ján G. édesanyját arról a 150 ezer euróról kérdezte, amit a házában elrejtve találtak. Azt állította, hogy a család spórolt pénzéről van szó, a rejtekhelyről viszont nem tudott. Azt is elmondta, hogy a fiának szokott pénzt adni, volt, hogy autóra is. Állította, hogy általában tartott otthon pénzt, időnként 4-5 millió koronát is.

Ján G. apja, aki korábban Csehországban vállalkozott, úgy vallott, hogy amikor amputálták az egyik lábát, fiának adott mintegy 4 millió cseh koronát, hogy azt váltsa be.

Jozef Kandera ügyész szerint a pénzzel és annak elrejtésével kapcsolatos magyarázatok, amilyen módon a szülők beszéltek a nagy összegű pénzekről, nem voltak megbízhatóak. Hozzátette, hogy a szülők kereseteiből származó reális pénzösszeget házuk építésére kellett, hogy fordítsák. "Az édesanya állítja, hogy ő adta a pénzt a fiuknak, az édesapa pedig azt, hogy ő, tehát ellentmondás van a két vallomás között" - fogalmazott.

A tárgyalás júniusban folytatódik további tanúk meghallgatásával. Az ügyben Ján G., Martin K. és Martin K. vádlottakat sikerült bíróság elé állítani, Peter T. és Marek D. szökésben vannak.

SITA/para