Plácido Domingo ellen fognak tüntetni Párkányban!

2013. május 14. - 16:59 | Régió

Tiltakozó tüntetést szervezett péntekre párkányi lakosok egy csoportja, mert megelégelték, hogy az egyik helyi lakos tíz éve minden nap, reggeltől estig Plácido Domingo énekét játssza a házára erősített hangfalakból.

Több száz embert várnak tüntetésre, amelyet egy "Megelégeltük már szegény Domingo úr énekét, aki talán maga is befogná a fülét" feliratú plakáttal népszerűsítenek a szervezők - közölte az Új Szó napilappal a Kossuth utca csendjéért harcoló aktivisták nevében Karin Turcinová, a tiltakozás egyik szervezője.

A kuriózumnak számító polgári kezdeményezés kiváltó oka a párkányi Kossuth utca egyik lakójának nem éppen hétköznapi viselkedése. A háztulajdonos ugyanis már tíz éve nap mint nap kora hajnaltól késő estig rossz minőségű Plácido Domingo-felvételeket sugároz a házára erősített hangfalakból. A helyi lakosok már panaszt tettek a városi hivatalban, ám az nem tud mit kezdeni az esettel, ugyanis a nem kívánatos koncert "csupán" reggel hattól este tízig szól és hangereje nem éri el a csendháborítást tiltó rendeletben megszabott értéket, így hivatalosan nem zavarja a köznyugalmat és nem tiltható be.

A környéken lakók sokáig tanácstalanok voltak mit kezdhetnének a fennálló helyzettel, amelyet az is fokozott, hogy többüknél egészségi panaszok, alvászavarok léptek fel, állítólag éppen a kéretlen zenebona hatására. A környéken lakók közül olyan is akadt, aki végső kétségbeesésében megpróbálta eladni a házát, de a hangzavar elriasztotta a vevőket is. A háztulajdonost, személyesen és levélben is megpróbálta az ügy kapcsán megkeresni az önkormányzat, ám eddig minden eredmény nélkül.

A helyzetet megelégelve a panaszosok a pénteki tüntetés megszervezése mellett döntöttek. Mint mondják a békés tiltakozás célja, hogy felhívják a figyelmet a problémájukra, amelynek megoldása érdekében már nem tudják kihez fordulhatnának.

(MTI)