Nem mindig a motoros a hibás, de nagyot bukhat, ha nem vigyáz

2013. május 20. - 10:08 | Régió

Csenke / Bős / Kisudvarnok – A rendőrség a hétvégi bősi találkozó okán különösen figyelt a motorosokra.

Both Péter járási rendőrkapitány kérdésünkre elárulta, hogy az elmúlt napokban több ellenőrzést is tartottak, különös tekintettel a bősi eseményre. Mint fogalmazott, különösebb problémák nem akadtak, alkohol vagy kábítószer hatása alatt motorozó személyt nem fogtak.

Ugyanakkor elmondta, hogy a múlt hét elején is már történt egy súlyos motorbaleset Csenke közelében. Kedden egy személykocsi figyelmen kívül hagyta a főúton érkező motorkerékpárost, és kihajtott elé. Vétlensége ellenére a motoros járt pórul – súlyos, hat héten túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Szintén egy autósofőr figyelmetlensége okozta a balesetet Bősön, szombaton, ahogy arról korábban már írtunk. A rendőrkapitány kifejtette, hogy itt egy személykocsi balra kanyarodásnál nem vette észre az érkező fiatal motorost, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. Mint kiderült, esetében is hat héten túl gyógyuló sérülésekről van szó.

Ugyancsak tájékoztattunk a vasárnapi esetről, amikor is délelőtt egy motoros gyorshajtó meglógott a rendőrjárőrök elől Kisudvarnokban. Both Péter leszögezte, hogy a rendőrök hátrányból indultak a motorossal szemben, így nem tudták beérni. Hozzátette, hogy a rendszámot viszont sikerült rögzíteni, és gyanújuk szerint egy olyan középkorú férfiről van szó, akinek már máskor is meggyűlt a baja a rendőrséggel e téren. Mivel sisak volt rajta, így az objektív felelősség elve alapján vonhatják felelősségre.

Both Péter leszögezte, hogy a motoros találkozó ellenére viszonylag nyugodtan zajlottak az elmúlt napok, és egyéb balesetet, káresetet vagy kihágást nem tartanak nyilván.

-para-