Nagyszombat megyétől egyelőre nem igényeltek pénzt szúnyogirtásra

2013. május 23. - 13:59 | Régió

Míg Pozsony megyében már permeteznek, addig Nagyszombat megyében még bele se kezdtek.

Patrik Velšic megyei szóvivő közölte, hogy egyelőre egyetlen község sem kérvényezte a szúnyogirtáshoz szükséges pénzbeli támogatást.

Álló Donát, a kis-csallóközi Vajka (Dunaszerdahelyi járás) polgármestere közölte, hogy a szúnyogirtást náluk a Vízgazdálkodási Vállalat végzi, cserébe a bősi vízi erőmű működésével járó negatívumokért. Hasonló a helyzet a másik két kis-csallóközi településsel, Bodakkal és Doborgazzal, amelyek életét megnehezítette az erőmű megépítése.

Tallóson (Galántai járás) ellenben a község saját költségvetéséből állja a szúnyogirtást. Horváth Zoltán, a falu polgármestere elmondta, hogy a falusi események előtt lokális irtásokat végeznek, de egy mindenre kiterjedő szúnyogirtásra nincs pénzük. Hozzátette, hogy a helyzet jelenleg nem annyira kritikus, mint 2010-ben. A község a Kis-Duna és a Feketevíz folyók térségében terül el. Utóbbi folyó érinti Feketenyéket is, amelynek polgármester-asszonya, Csady Zsuzsanna úgy nyilatkozott, hogy náluk egyelőre nem súlyos a helyzet.

Pozsony megye 175 ezer eurót különített el a szúnyogirtásra, Nagyszombat megye azonban korábban is a Központi Válságalapból származó pénzeszközökből fedezte ezt a tevékenységet, amelyhez hozzájárul a megye és a települések is.

SITA/para

Címkék: szúnyogirtás