MA: Tündérkert művészeti fesztivál

2013. június 20. - 10:39 | Régió

Ma és holnap újra Tündérkert művészeti fesztivál sok-sok színházzal és tehetséges művésszel, gyerekkel.

Ismét Tündérkert Dunaszerdahelyen a Városunkért Polgári Társulás szokásos évi rendezvényeként. Lesz igényes muzsika, nagyszerű színház, gyerekprogramok, majd a hagyományos tűzugrás az őseink hagyományai szerint.

Ma, csütörtökön, június 20-án 18.30 órától Snétberger Ferenc és tanítványai egy koncerttel nyitják a fesztivált a dunaszerdahelyi VMK-ban. A belépés díjtalan. A Snétberger zenei tehetségközpontról: "Missziónk egy erős, hazai és nemzetközi szinten egyaránt elismert, modellértékű iskolát teremteni, melyben a fiatal, hátrányos helyzetű roma zenei tehetségeket világszínvonalú képzés és mentorálás révén hozzásegítjük zenei karrierjük elindításához." Lássuk, mit hoznak Dunaszerdahelyre!

A koncert után is maradunk a vmk-ban, mert este 20 órától Színházkomédia a Kassai Thália Színház előadásában. (Beng Ahlfors: Színházkomédia – komédia két részben). A rendező Czajlik József. Jegyek kaphatók Dunaszerdahelyen a VMK-ban – illetve a Családi Könyvklub üzleteiben. Az összes többi programra a belépes ingyenes. Kedvcsinálóként: A társulat művészeti vezetője – mint minden színházi vezető – kénytelen kompromisszumok árán megvalósítani művészi elképzeléseit. Eleget kell tennie a szponzorok, a közönség, az író, a társulat igényeinek. A társulaténak, amely a szokásos magánéleti és karrier-konfliktusok vihara között működik. A darab rendkívül mulatságosan és keserűen mutatja be a színház világát, amely kicsiben és esszenciálisan minden emberi közösségére jellemző. Szellemes és vitriolos vígjáték ez. A végigkövetett próbafolyamat során, gondokkal, sikerekkel és kudarcokkal találkozunk, amelyek rólunk, nézőkről szólnak, nekünk adnak vigasztalást és minket mulattatnak.

Június 21. péntek

16.30 Németh Éva és a Pántlika zenekar táncháza kicsiknek és nagyoknak

17. 00 Csupaszív királyfi -népmese. Előadás a A Virgoncok bábcsoport Csiffári Renáta rendezésében.

18.00 Csokonai Vitéz Mihály: Dorottya . A Csavar színház előadása

Az előadás 5-től 150 éves korig ajánlott, mert ez a két pont ama epocchában, melyben van nézőkedv…nemcsak a dámákban. Aki az időnek e két pontja közt van, annak mint megannyi angyal olyan a CSAVAR. Az előadás időtartama 70 perc. Rendező: Gál Tamás Jelmez és bábtervező: Őry Katalin Rozália Játékmester: Gál Tamás Zenész: Bodonyi András

20.00 Rituális tűzgyújtás. Közreműködik : Varga Mónika

20.30 Révület - a Rév zenekar lemezbemutató koncertje

A címe RÉVÜLET!!!! Sok izgalmas,révületes új zene, sok vendéggel-Gál Tomi, Madarász András, Lelkes Péter, Varjú Attila, Lakatos Lili. GYERTEK!!!! Koncert után a lemez megvásárolható, még friss,ropogós állapotban:)

22.00 Tűzugrás

Réges-régen a Csallóközben az emberek összegyűltek az év legrövidebb éjszakáján,hogy felkészüljenek együtt a sötétebb napokra. Gyógynövényeket dobtak a tűzre,hogy a füstjük megvédje őket az ártó szellemektől. Énekeltek,táncoltak, nézték a lángokat csendben,amiben meglátták a saját történetüket,kérdéseket,megoldásokat… Majd átugorták a tüzet. Tegyünk így mi is. Nagy Iván dudál majd.

Minden pénteki program ingyenes!

(PR)

Címkék: tündérkert, PR-cikk