Az államtitkár fogadást kötne a Pozsony-Kassa autópályára

2013. június 26. - 13:29 | Régió

Legkésőbb 2019. január 1-ig autópályán is elmehetünk Kassáról Pozsonyba – egyelőre csak északon...

Az államtitkár fogadást kötne a Pozsony-Kassa autópályára

Viktor Stromček, a közlekedési Minisztérium SMER által jelölt államtitkára a 2019-es januári határidőre akár egyhavi, 3200 eurós bérét is hajlandó feltenni. Természetesen nincsenek csodák, ez az útvonal a Kassa-Poprád-Zsolna-Pozsony útvonalat jelenti. Ezt a kijelentést a „Közlekedés jövője Kassán és Kassa megyében” című konferencián tette Kassán.

Az államtitkár derűlátó a Kassa – Losonc_Zólyom-Pozsony nyomvonallal kapcsolatban is. Szerinte még az idén elindul az R2-es gyorsforgalmi út építése a Zólyom-Gyetva, illetve Kriváň szakaszon 2015-ös befejezési határidővel. Az azonban továbbra is kérdéses, hogy a felső-gömöri Szoroskői hágóval, vagy az azt kiváltó alagúttal mi lesz.

Az államtitkár szerint az 5 kilométeres szakasz sorsa az uniós forrásoktól függ. Jelenleg a közlekedés-sűrűségi tanulmányokat készítik éppen.

2015-ben megkezdődik Kassa déli elkerülő-útszakaszának építése is, melyet három évvel később szeretnének befejezni. Az államtitkár szerint az R2-es gyorsforgalmi út minden szakasza prioritást jelent, az építkezés tempóját mindenképpen növelni szeretnék.

- korzar.sk/para -