Rendőrnek adta ki magát egy drogos tolvaj – lebukott

2013. július 15. - 16:35 | Régió

A ligetfalusi rendőrök letartoztatták azt a pozsonyi férfit, aki négy bűntényt követett el egyetlen alkalommal.

A 33 éves Karolt kábítószer előállításával, drogdílerkedéssel vádolják, emellett két alkalommal lopást követett el – informálta a nyilvánosságot Petra Hrášková pozsonyi rendőrszóvivő. A férfit szombat hajnalban, nem sokkal öt óra előtt fogták el a rendőrök.

A rendőrséget egy Znievska utcai lakó hívta fel azután, hogy Karol becsengetett egy lépcsőházba, rendőrnek adva ki magát. Karol azt mondta, hogy egy lopott autó elkövetőjét keresi, ezért be kell mennie a lépcsőházba. Mivel az asszony az utcán nem látott egyetlen rendőrautót sem, felhívta a 158-as telefonszámot. A rendőrök a letartóztatás után körülnéztek a környéken és egy tönkretett Ford Galaxy-ra bukkantak, melynek hiányzott a kufferje, s az ülésen egy kés hevert, ami nem a tulajdonosé, hanem az elkövetőjé volt.

Miután a férfi rács mögé került, egy papírt találtak nála, amibe fehér kristálypor volt csomagolva. Az előzetes vizsgálatok szerint egy adag metamfetaminról volt szó. A férfi holmijai közt cseh autóiratokat is találtak. A megsérült Škoda Roomsterre a rendőrök a Tematínska utcában találtak rá. Az autó tulajdonosának 800 eurós kára keletkezett.

Ha bűnösnek találják az elkövetőt, akár három évre is rács mögé kerülhet.

sita/para