Alacsonyabb büntetést kaphat az ötéves Luckát halálra kínzó mostohaapja, mert bevallotta tettét

2013. július 26. - 11:46 | Régió

A kis Luciát halálra kínozták majd mostohaapja és édesanyja három évig egy lezárt szobában tartotta a holttestét Pozsonyban.

Alacsonyabb büntetést kaphat az ötéves Luckát halálra kínzó mostohaapja, mert bevallotta tettét

A borzalmas tragédia tavaly szeptemberben derült ki. Az ötévesen meghalt Lucia Luknárová mostohaapja, Juraj H. most beismerte, hogy köze volt a kislány halálához.

René Vanek, a Pozsonyi Kerületi Ügyészség szóvivője elmondta, hogy peren kívüli megegyezés született a vádlott mostohaapa és az ügyész között, amelyet a Pozsonyi II. Járásbíróságnak kell jóváhagynia, hogy az jogerőre emelkedjen. Azt viszont nem árulta el, hogy mekkora büntetésről van szó.

A Joj televízió információi szerint héttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés fenyegette a mostohaapát, de mivel beismerte tettét, így a büntetés enyhülhetett is.

Lucka halálával kapcsolatban eljárás folyik édesanyja, Alexandra H. ellen is. Korábban már hét hónap börtönre ítélték, amiért illetéktelenül vette fel továbbra is a családi pótlékot az elhunyt kislány után. Ezt a büntetést időközben le is ülte, most azonban nyolcéves fegyház fenyegeti.

A halálra kínzott, majd három évig egy pozsonyi lakás lezárt szobájában tartott kislányt a főrévi (Ružinov) temetőben helyezték végső nyugalomra idén április negyedikén. Idén lenne nyolcéves.

A nyomozók szerint mostohaapja verte őt halálra.

SITA/para