Nyüzsögnek a művészek Dunaszerdahelyen

2013. augusztus 12. - 11:15 | Régió

A dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galériában nyáron is zajlik az élet, augusztus folyamán több érdekes program is várja a látogatókat. 

Nyüzsögnek a művészek Dunaszerdahelyen

Augusztus 5. és 16. között zajlik az idén tizennegyedik alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Művésztelep, melynek egyik fő témája az Európa Szoborpark bővítése lesz. A kéthetes alkotótábor két részre különül. A festők és grafikusok alkotásaiból 2013. augusztus 9-én, pénteken, 18 órai kezdettel nyílik kiállítás a Vermes-villa Luzsicza Termében, a szobrászművészek pedig a Vermes-villa udvarán elterülő Európa Szoborpark bővítéséhez ajánlották fel köztéri alkotásaikat.

Szintén 2013. augusztus 9-én, 18 órától, a Vermes-villa földszinti termeiben az ART FLEXUM művészeti csoport gyűjteményéből nyílik kiállítás, melyet Kövesdi Mónika művészettörténész méltat.

Mindkét kiállítás 2013. augusztus 30-ig látogatható!

Kuriózumnak számít majd, hogy egy másik állandó szoborpark is létrejön, mégpedig a dunaszerdahelyi termálfürdő területén. A Kortárs Magyar Galéria és a THERMALPARK vezetésének célja a kortárs magyar alkotóművészet népszerűsítése a fürdő látogatói között is, egyben egy üde színfolt lesz a megújult termálfürdőben. A parkosított részeken felállított köztéri szobrok avatására egy héttel később, 2013. augusztus 16-án, 18 órai kezdettel kerül sor a termálfürdő területén, Wehner Tibor méltatja majd az alkotásokat.

(PR)