Feltételezett bérgyilkost köröznek, fegyver lehet nála!

2013. augusztus 16. - 14:44 | Régió

Országos körözést adott ki a rendőrség Róbert Nigut ellen, akit egy kelet-szlovákiai gyilkossági kísérlettel, valamint tiltott fegyverkezéssel gyanúsítanak. Nigut veszélyes gyanúsítottnak számít, fegyver is lehet nála - tájékoztatta a Paramétert Andrea Dobiášová rendőrségi szóvivő.

Feltételezett bérgyilkost köröznek, fegyver lehet nála!

A rendőrség információi szerint Róbert Nigut augusztus 9-én hajnalban a jahodnái üdülőközpontot és Kassát összekötő úton egy BMW-ből - menet közben - tüzet nyitott egy gölnicbányai (Gelnica) férfi által vezetett Ford Galaxy típusú gépkocsira.

A Ford sofőrjének sikerült lerázni a feltételezett bérgyilkost és sofőrjét, akik viszont nem sokkal ezután lehajtottak az útról, balesetet szenvedtek.

A Skorpió típusú hangtompítós géppisztolyból lövöldöző Róbert Nigutnak sikerült elmenekülnie, sofőrje azonban sérüléseket szenvedett és a kocsiban rekedt. Őt később a tűzoltók szabadítoták ki, majd kórházba szállították - vélhetően az ő személye, vagy vallomása alapján jutottak el a nyomozók Róbert Nigutig.

A gyilkosság feltételezett megrendelője - aki szerint az egész csak kitaláció, ő pedig ártatlan - Radovan V. szabadlábon védekezik.

Részletek az ügyről itt: Szabadlábon a gyilkossági kísérlet feltételezett megrendelője!

(sita/parameter)