MENTÉS: Az ablakon át jutottak be a tűzoltók a súlyos állapotban lévő idős férfi lakásába

2013. augusztus 23. - 11:54 | Régió

DUNASZERDAHELY - Az esethez péntek délelőtt riasztották a dunaszerdahelyi mentőket és tűzoltókat. A Neratovice téri lakásban egyedül élő idős férfi rosszul lett, és nem adott jelt magáról.

MENTÉS: Az ablakon át jutottak be a tűzoltók a súlyos állapotban lévő idős férfi lakásába

A mentőket is riasztották a helyszínre, akik viszont nem tudtak bejutni a harmadik emeleti lakásba, mivel egy komoly biztonsági ajtó állta útjukat. A tűzoltók két technikával érkeztek a helyszínre, egy létrás kocsival ketten a magasba emelkedtek, hogy a balkonon vagy az ablakon át valamilyen módon bejussanak a zárt lakásba.

A mentés mintegy 20 percig tartott, nehezítette az a körülmény, hogy a balkon előtt egy magas és terebélyes fa állt, amelynek az ágait először a létráról motorfűrésszel lemetszették, hogy meg tudják közelíteni az épületet.

Végül kb. 10-15 perc után sikerült az egyik szoba ablakát kinyitniuk a mellette lévő, szellőzőre nyitva hagyott ablakon át, és belülről kinyitniuk az ajtót az orvosnak. A mentők az idős férfit ellátták a lakásban, majd a tűzoltók segítségével egy speciális eszközzel lehozták a harmadikról. Segítették berakni a mentőautóba, a mentők ezt követően kórházba szállították.

(parameter)

Címkék: mentők, tűzoltók