Négy évre szóló szerződés az új szenci tömegközlekedésre

2013. augusztus 27. - 18:24 | Régió

A szenci tömegközlekedés hamarosan új eszközöket kap, az eddigi városi zöld vonatjáratot buszok váltják majd.

A helyi közlekedés modernizálásával kapcsolatos versenypályázatot az L + L Kft. nyerte meg, melynek helyi tulajdonosai vannak. A város már korábban javítani akart a tömegközlekedés színvonalán, a zöld kisvonatot több okból is le szerette volna cserélni. A versenypályázat győztese most már aláírhatja a megállapodás szerinti, négy évre szóló szerződést.

A kisvonatot egy közepes kapacitású, 24 ülő- és ugyanannyi állóhelyes busz váltja fel, melynek hátulsó részében a tolókocsis mozgássérültek számára egy emelőt is felszerelnek.

„A viteldíjról egyelőre még nem döntött a város, a képviselő-testület hamarosan megtárgyalja a kérdést. Véleményem szerint csak valamilyen szimbolikus tételről lesz szó. Minden bizonnyal bérleti jegyeket is vásárolhatnak majd az utasok, a helyi lakosokat bizonyos előnyben részesítjük. Úgy vélem, ez igazságos, hiszen elsősorban ők használják majd ki a városi tömegközlekedést. Az első buszjárat elképzelhetően az ősz folyamán beindul, de januártól mindenképpen,” mondta Agárdy Gábor városi képviselő.

A helység egyértelműen színvonal-emelkedést vár az új személyszállítótól. Jelenleg azonban még mind a zöld, mind pedig a sárga színű vonat közlekedik a városban, a zöld járat ingyenes, ez a helyi tömegközlekedés eszköze, a sárga pedig a turistavonat, amely a nyári turistaidény végeztével hamarosan félreáll...

(sb)

Címkék: tömegközlekedés