SEGÍTSÉG NAPJA - Dunaszerdahely

2013. augusztus 31. - 14:27 | Régió

Véradással és használtruha börzével igyekeztek segíteni a dunaszerdahelyi művelődési házban augusztus 31-én, a SEGÍTSÉG NAPJÁN. Aki most nem ért rá, segíthet még szeptember 7-én a nagymegyeri kultúrházban, vagy a somorjaiban szeptember 14-én.

SEGÍTSÉG NAPJA - Dunaszerdahely

Dunaszerdahelyen, szombaton reggel a Vöröskereszt Területi Szervezete által meghirdetett jótékonysági rendezvénysorozat első állomásán a COOP JEDNOTA SD elnöke, Kulcsár Lajos az akció védnökekét adott elsőként vért, majd az állam járási szerveinek vezetői következtek.

Kulcsár Lajos és Richard Kmeť önkéntesek között

„A vöröskereszt területi szervezete az egészségügyi segítségnyújtáson, az életmentésen kívül humanitárius akciókkal is az emberek érdekében tesz. Mindenekelőtt ezért döntöttük úgy, hogy SEGÍTSÉG NAPJA címmel jótékonysági rendezvénysorozatot szervezünk. Szinte minden háztartásban bőven akad olyan ruhanemű, amelyeket évek óta nem viselnek. Ha ezek a ruhadarabok az efféle segítséget igénylőkhöz kerülnek, nemcsak jót teszünk, hanem a környezetünket is megkíméljük, hiszen nem terheljük a szemétgyűjtőket használtruhával. Ezért kerülhetett sor augusztus 31-én a dunaszerdahelyi rendezvényre, amely Nagymegyeren és Somorján folytatódik majd, ugyanúgy, mint a járási székhelyen, véradási lehetőséggel egybekötve.“ – foglalta össze a SEGÍTSÉG NAPJA célját Richard Kmeť járási elöljáró, a Vöröskereszt Területi Szervezete elnökségének tagja.

(-)