Csallóközi Vásár: A város jövőre kizárná a rosszul viselkedő kereskedőket!

2013. szeptember 26. - 13:52 | Régió

DUNASZERDAHELY – Csütörtökön délelőtt kezdetét vette a XXXIII. Csallóközi Vásár. Hájos Zoltán polgármester Tibor Mikuš megyei elnökkel nyitotta meg az eseményt.

Csallóközi Vásár: A város jövőre kizárná a rosszul viselkedő kereskedőket!

Az évről évre jelentős látogatószámmal bíró háromnapos társadalmi-kulturális rendezvény hivatalos megnyitóján a polgármester elmondta, hogy évről évre szeretnének valami újat kínálni amellett, hogy a hagyományőrzésre is törekszenek. „A hagyományokat képviselik a kézművesek, akik bemutatják a régmúlt korok mesterségeit, illetve a borászok, akik jó minőségű borokat kínálnak” – jegyezte meg. Idén is helyet kapott a vásárban ugyanis a Kézművesek és a Borok utcája.

A polgármester hozzátette, hogy az újdonságot évről évre mindenekelőtt a kulturális programok jelentik. Idén a főbb fellépők közt van Balázs Fecó és a Korál, az Edda, Sisa Sklovská és a Cigány ördögök, valamint a 90-es évek népszerű magyar popelőadói, mint a Hip Hop Boyz, a V-Tech, a Happy Gang és Dobrády Ákos (TNT).

Tibor Mikuš és Hájos Zoltán

Hájos Zoltán hangsúlyozta, hogy idén megindítják a harcot a túlzott áremelések ellen is. „Már az előző években is tapasztaltuk, hogy a vállalkozók a magas áraikat a város által megemelt helydíjakkal indokolták. A képviselő-testület idén nem emelte a helydíjakat, sőt, némely esetben csökkentette azokat” – emlékeztetett. Hozzátette, hogy a városi sportcsarnokban lévő nyomtatványokon bárki véleményt nyilváníthat a kereskedőkről, áraikról és szolgáltatásaikról. „Akire a legtöbb negatív vélemény érkezik, az a következő vásárban nem kap helyet, akire pedig a legtöbb pozitív, az elsőként választhatja ki magának a legmegfelelőbb helyet” – fogalmazott.

Tibor Mikuš rövid beszédében Nagyszombat megye déli részének egy jelentős eseményeként jellemezte a vásárt, és örömét fejezte ki amiatt, hogy a város támogatja a helyi kereskedőket.

-para-