Ipari park épül Nagyidán

2013. szeptember 27. - 09:55 | Régió

Kassa-vidéki járás - Nagyida (Veľká Ida) határában 27 hektáros területen ipari és logisztikai parkot hoz létre a KKP Invest. A létesítmény ünnepélyes átadójára és az alapkőletételre október 2-án kerül sor.

Az ipari park első befektetője a luxemburgi IEE Group, terveik szerint jövő tavasszal már állni fog a társaság tízezer négyzetméteres csarnoka. "A következő hetekben veszi kezdetét az IEE Sensing Slovakia gyártócsarnokának megépítése. Jövő április végére már akár a gyártás is megindulhat" - közölte a KKP Invest képviselője, Lőrincz Árpád.

Jövő tavasszal az IEE csoport 540 munkavállalót költöztet Nagyidára. A társaság eddig a közeli Kenyhecen (Kechnec) bérelt csarnokot, Nagyidán viszont saját épülettel fog rendelkezni, ráadásul háromszor nagyobb területen. Az IEE egyébként gépkocsikba gyárt különböző érzékelőket, ezek a szenzorok sok mindenre szolgálnak a légzsákok kinyitásától az utasok jelenlétének érzékeléséig.

"A luxemburgi befektető jelenléte is nagy siker, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy még több nyugat-európai partnert találjunk. A park jó helyen van, az infrastruktóra adott" - közölte Nagyida polgármestere, Július Beluscsák.

(sita/parameter)