30 ezer eurót csoportosítottak át a DAC klub elleni jogi harcra

2013. október 1. - 22:19 | Régió

DUNASZERDAHELY – Jóváhagyta a képviselő-testület a városi költségvetés idei harmadik módosítását.

30 ezer eurót csoportosítottak át a DAC klub elleni jogi harcra

A képviselő-testület elé került költségvetés-módosító indítványban a legnagyobb tétel átcsoportosítására a FK DAC 1904 Rt.-vel folytatott pereskedés kapcsán volt szükség. A városi hivatal pénzügyi főosztályának munkatársa, Jány Judit felvázolta, hogy a városi hivatal szolgáltatásait tartalmazó tételt növelték 30 ezer euróval, mégpedig a klubbal kötött szerződés felmondása miatt általuk indított perrel kapcsolatos jogi költségek fedezésére. A 30 ezer eurót a DAC-stadion rezsiköltségeire meghatározott 119 ezer eurós tételből vonták el, amelyet vélhetően nem használnak fel idén, ugyanis év elejétől a felmondott szerződéssel kapcsolatban a város nem hajlandó tovább fizetni a stadion rezsiköltségeit sem.

A módosítás érinti a sikabonyi közösségi központot is, amelynek rezsiköltségeire 7200 eurót hagytak jóvá, valamint a Barátság téri óvodát, amelynek rendkívül rossz állapotban lévő tetőszerkezetét kb. 14 ezer euróból kívánják helyrehozni.

Bindics Zsolt (Híd) módosító javaslata nyomán pedig a Városunkért PT is megkaphatja a város által korábban már megítélt kulturális támogatást, 1800 eurót az idei Tündérkert fesztivál megrendezéséért. A támogatást korábban már jóváhagyták, csakhogy a társulás, több másik kérvényezővel együtt késve nyújtotta be az ehhez szükséges dokumentumokat, így az összesen öt kérvényezőnek megítélt összeget áthelyezték a polgármesteri alapba, azzal, hogy a továbbiakban a polgármester utalja azt ki a korábbi kérvényezőknek. Erre azonban csak négy igénylő esetében került sor, míg Hájos Zoltán a Városunkért PT helyett más, sporttevékenységet folytató csapatoknak ítélte oda a dotációt. Bindics ezt a helyzetet akarta orvosolni, a módosító javaslat jóváhagyását azonban éles vita előzte meg.

Hájos klientizmussal vádolta Antal Ágotát, a Városunkért PT vezetőjét, amiért az általa vezetett társulás rendezvényének támogatásáról ő maga is szavaz. Antal ezt elutasította, és kiemelte, hogy egy hosszú ideje megrendezett, a város hírnevét öregbítő fesztiválról van szó. Hangsúlyozta, hogy a kérvényezőkről az illetékes bizottság együttesen és nem külön-külön szavaz, és a képviselő-testület is hasonlóképpen hagyta jóvá az összes támogatást.

-para-