Mégis sikerül megmenteni a rozsnyói magyar középiskolai oktatást?

2013. október 3. - 12:26 | Régió
Mégis sikerül megmenteni a rozsnyói magyar középiskolai oktatást?

A Híd sajtóosztálya most arról adott ki tájékoztatást, hogy talán mégis van remény arra, hogy ne szűnjön meg Rozsnyón a magyar középiskolai oktatás.

Burdiga Pál, Rozsnyó polgármestere, a Híd Országos Elnökségének tagja a tegnapi nap folyamán tárgyalt a Kassa megyei iskolatanács elnökével a rozsnyói gimnázium magyar osztályának megmentéséről. A tárgyaláson, amelyen részt vett az érintett gimnázium igazgatója és igazgatóhelyettese is, megegyezés született, melynek értelmében a 2014/2015-ös iskolaévben lesz magyar osztály a rozsnyói gimnáziumban, amennyiben a diákok száma eléri a 15 fős létszámot.

A rozsnyói magyar középiskolai oktatás sorsáról tehát a jövőben az alapiskolák végzősei, illetve az ő szüleik döntenek: amennyiben a környékbeli diákok közül legalább 15-en úgy határoznak, hogy a Rozsnyón folytatják középiskolai tanulmányaikat, nem szűnik meg a helyi gimnázium magyar tagozata.

"A Híd kiemelt fontossággal kezeli minden létező magyar oktatási intézmény megmentését, ezért a Híd parlamenti képviselői úgy döntöttek, egy alapot hoznak létre, amelyből éves ösztöndíjat biztosítanak azoknak a diákoknak, akik rozsnyói gimnázium magyar osztályába jelentkeznek" - áll a párt sajtóközleményében.

(parameter)