DOHÁNYGYÁR: Az érsekújvári labdarúgó lányok is vágták az illegális cigit

2013. október 9. - 11:08 | Régió

Az érsekújvári női futballcsapat tagjai is dolgoztak a városban leleplezett illegális dohánygyárban.

DOHÁNYGYÁR: Az érsekújvári labdarúgó lányok is vágták az illegális cigit

A pénzügyi igazgatóság szóvivője, Patrícia Macíková közölte, hogy az egységeik a múlt héten leplezték le a gyárat, ahol illegálisan dolgozták fel a dohányt, és gyártották a cigarettát. A rajtaütés során mintegy fél tonna dohányt és több tízezer szál cigarettát foglaltak le. A fogyasztási adón keresztül ezzel 41 ezer eurós kárt okoztak volna az államnak.

A gyár egy Miroslav D. nevű személyhez tartozott. Az üzemben nyers dohányleveleket szárítottak, vágtak és dolgoztak fel, majd fogyasztói csomagolásban innen már a boltokba vándorolt. A gyártósoroknál sokan dolgoztak, többek között a női labdarúgó csapat tagjai is. Macíková ugyanakkor állítja, hogy a gyártás törvénytelenségéről mit sem sejtettek.

A vámosok mindemellett házkutatást is tartottak, melyek során 256,1 kilogramm szárított dohánylevelet, 105,9 kg vágatlan dohányt, közel 150 ezer szál jelöletlen cigarettát, valamint csaknem 13 ezer szál szivart foglaltak le.

Az ügyben megbízott nyomozó már adórövidítés ügyében folytat eljárást. Amennyiben beigazolódik a gyanúsítottak bűnössége, háromtól nyolc évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetők.

SITA/para