Elfogták a doborgazi horgászt megkéselő fiatalt!

2013. október 9. - 20:02 | Régió

Dunaszerdahelyi járás – Többek között ebben az ügyben is előrelépett a járási rendőrség.

Elfogták a doborgazi horgászt megkéselő fiatalt!

Horgászt késelt a Duna-parton

Mint arról portálunkon is tájékoztattunk korábban, szeptember 28-án egy késsel hátba szúrtak a Duna régi ágának partján horgászó férfit. A rendőrség nyomozást indított a tettes után, és egy 21 éves, a Dunaszerdahelyi járás egy közelebbről meg nem nevezett településéről származó férfit gyanúsít a bűncselekménnyel. Testi sértés ügyében tettek ellene vádemelési javaslatot, amiért a bíróság hat hónaptól két évig terjedő szabadságvesztésre ítélheti.

Egy áruház parkolójában támadott a tolvaj

Lopás ügyében tett vádemelési javaslatot egy 51 éves nagyudvarnoki férfi ellen a rendőrség. Az elkövető egy dunaszerdahelyi bevásárlóközpont parkolójában az egyik vásárló kezéből kikapta a pénztárcáját, majd elvitte 100 eurónyi készpénzét. Az elfogott gyanúsítottat bíróság elé állítják, és akár két évre is a rácsok mögé kerülhet.

Ipari kamerákat loptak

Két évig terjedő börtönbüntetésre ítélhető az a 28 éves dunaszerdahelyi férfi is, aki idén júniusban az egyik helyi áruház parkolójából ellopott egy ipari kamerát, amely egy oszlopra volt erősítve. Ezzel a tulajdonosnak 650 eurós kárt okozott.

Bár részletesebb tájékoztatást nem kaptunk, vélhetően ezzel függ össze egy másik vádemelési javaslat is. A rendőrség ugyanis egy 34 éves dunaszerdahelyi fiatalembert is gyanúsít ugyanilyen bűncselekménnyel, csakhogy két esetet ír a rovására, szintén júniusban. Értelemszerűen esetében a számlájára írható kár is az előbbi kétszerese, azaz 1300 euró. Amennyiben megszületik a vádemelés, a bíróság két évig terjedő szabadságvesztésre ítélheti őt is.

Kidöntötte a hálózati elosztót

Közhasznú berendezésben történt károkozással és annak működése veszélyeztetésével gyanúsít a rendőrség egy 22 éves nagymegyeri nőt, aki az egyik dunaszerdahelyi körforgalomnál járművével nekihajtott egy hálózati elosztónak, és kidöntötte azt. A károsult társaságnak ezzel több mint kétezer eurós kárt okozott. A kiszabható büntetés esetében hat hónapig terjedő szabadságvesztés.

-para-