Közvilágítás: Engedély nélküli ásásokkal roncsolt és öreg vezetékek miatt sötétek az utcák

2013. október 9. - 18:26 | Régió

DUNASZERDAHELY – Gyakran panaszkodnak a lakosok a rossz közvilágításra a városban. Ennek okairól érdeklődtünk.

Közvilágítás: Engedély nélküli ásásokkal roncsolt és öreg vezetékek miatt sötétek az utcák

Legutóbb az egyik dunaszerdahelyi Facebook-csoportban fakadt ki egy lakos, amiért Sikabony városrész, illetve a Szabó Gyula utca egyes részein sötétben kellett gyalogolniuk.

Hervay Györgytől, a városháza beruházási osztályának munkatársától megkérdeztük, milyen meghibásodásokról van tudomásuk. Elmondta, hogy az Ipari park utcában tapasztaltak meghibásodást, ahol folyik a hiba bemérése és elhárítása. „Gondok voltak a Szabó Gyula utcában is, de ezt átmenetileg megoldották. Meghibásodás lehet az alvezetékben, ennek az eltávolítása folyamatban van” – jegyezte meg.

Hervay közölte, hogy a meghibásodások egyik fő oka a sok engedély nélküli ásás, melyek során gyakran megsértik az alvezetéket, de visszatakarják anélkül, hogy bejelentenék. „Ezt nagyon nehéz megakadályozni. További probléma az alvezetékek kora. Az alvezetékek komplex felújítására volna szükség, ennek a költségét azonban egyelőre nem ismerjük” – fogalmazott kérdésünkre.

A Facebook-csoportban a lakosnak válaszolva leszögezte, hogy „a jövőben az lesz a fő feladat, hogy erre a felújításra találjunk anyagi fedezetet.

Közölte azt is, hogy a karbantartók folyamatosan ellenőrzik a közvilágítás állapotát. „Viszont ők sem lehetnek ott mindenütt, ezért üdvözöljük a bejelentéseket is, amit a következő telefonszámon lehet megtenni: 0905 624 561” – fejtette ki. Hozzátette, hogy ha egy egész sor nem világít, akkor az utca nevét kell megadni, de ha csak egy lámpa, akkor az adott oszlop számát kell bejelenteni, utóbbit fehér alapon kék számok jelölik.

-para-

Címkék: közvilágítás