21 új kamera figyelhet minket

2013. október 11. - 09:08 | Régió

DUNASZERDAHELY – A termálfürdő parkolójában, illetve területén szerelnének fel 21 új térfigyelő kamerát.

21 új kamera figyelhet minket

A városháza szeptemberben két alkalommal is pályázatot írt ki a kamerarendszer bővítésére. A hónap végén járt le a határideje a másodiknak. Bubniak Júlia hivatalvezetőtől megtudtuk, azért volt szükség az új pályázatra, mivel az első felhívásnál számos műszaki követelményt pontatlanul adtak meg, így a pályázók részéről egy sor kérdés felmerült. Végül az ezekre adott válaszokkal együtt folytatódott a versenyeztetés.

A részvételi feltételek közt volt az adott területen folytatott vállalkozásról szóló engedély, banki bizonylat arról, hogy a pályázó fizetőképes, illetve legalább három hasonló megrendelés teljesítéséről szóló bizonylatot az elmúlt három évből, amelyek értéke minimálisan 10 ezer euró.

Bubniak Júlia elmondása szerint már lezajlott a kiválasztás, a szerződés megkötéséig viszont nem tartotta ildomosnak elárulni a beszállító nevét. A pályázati felhívás szerint a szerződés megkötésére október 15-ig kerülhet sor.

Elárulta, hogy a kamerarendszer bővítését a belügyminisztérium bűnmegelőzési feladatokra kiírt pályázatán elnyert 15 ezer euróból finanszírozza a város. A kamerákat az év végéig fel is szerelhetik.

A kamerákat többek között a termálfürdő parkolójában, a bejáratánál, a főépület tetején, illetve a főépületen belül és az egyes medencéknél helyezik ki.

-para-