Amikor rendőr gázol rendőrt

2013. október 14. - 15:01 | Régió

Egy tavaly januári ügy került a bíróság elé: a Kassa-vidéki Udvarnoki (Dvorníky) mellett gázoltak el egy rendőrt, aki igazoltatott volna...

Amikor rendőr gázol rendőrt

Az igazoltatásokat egy körözés tette indokolttá – egy Rozsnyón elkövetett rablás tetteseit keresték. A rendőrök csak bizonyos típusú, színű gépkocsikat állítottak meg – s éppen a körözés miatt golyóálló mellény is volt rajtuk, a fényvisszaverő alatt.

A szakértők szerint ez volt az igazoltatást végző rendőr, Gabriel S. szerencséje is. Ő ugyanis a folyamatos teli-vonalon állt az úttest közepén, az I/50-es úton. Látva egy közeledő Škoda Octavia gépkocsit, kezében piros színű fénnyel világító lámpát tartva próbálta megállásra bírni a járművet. A többire nem emlékezik...

Az Octavia kormánya mögött Ján D. a rendőrség szervezett bűnözés elleni csoportjának volt vezetője ült, aki saját elmondása szerint regisztrálta az ellenőrzést, s ezért 60-70km/h sebességre lassított. Látta a rendőrt is, de szerinte az nem akarta őt megállítani, így el akart menni mellette.

Az Octavia a bal első részével kapta el a rendőrt, akinek combcsont-törést, a húgyhólyagjának és egyéb belső szerveinek a roncsolódását okozta, valamint más sérüléseket is.

„Jobbra rántottam a kormányt, de nem sikerült kikerülnöm. Sajnálom, de a balesetet nem én okoztam.” – vallotta a Kassa-vidéki Járásbíróságon a korábbi rendőrségi vezető.

A szakértő szerint a balesetet a gépkocsi-vezető nem megfelelő vezetés-technikája okozta. A védelem azonban új tanút – szakértőt idézett be. A kialakult nézet szerint az igazoltató rendőr okozta a balesetet, mivel úgy lépett a jármű útjába, hogy az nem kerülhette el az ütközést.

A tárgyalást október végén folytatják újabb szemtanúk meghallgatásával.

- sme.korzar.sk/para -