Több százan turbékolnak egy kisudvarnoki sátorban!

2013. október 18. - 21:18 | Régió

KISUDVARNOK – Idén is Kisudvarnok ad otthont a Csallóközi Galambkiállításnak, vasárnapig több száz madár turbékol a községháza mögött felállított sátorban.

Több százan turbékolnak egy kisudvarnoki sátorban!

Karácsony Ernőtől, a szervezőbizottság titkárától a helyszínen megtudtuk, hogy idén 53 tenyésztő mutatja be különleges galambjait, melyekből összesen 356 tekinthető meg a kiállításon. A tenyésztők közül tizenegyen a fiatalok kategóriájába sorolandók.

A bemutatásra kerülő galambok Pozsonytól egészen a nyitrai járásbeli Ürményig (Mojmírovce) terjedő régióból származnak, persze többnyire a Csallóközből, illetve a Mátyusföldről.

Hogy mennyire színes a kiállítás felhozatala, azt kellően illusztrálja a következő felsorolás: római, pöstyéni óriás, mondén, dísz posta, lengyel hiúz, Texan, magyar csirke, king, német strasszer, morva strasszer, hanna begyes, morva begyes, brünni begyes, morva pulyka, cseh csattogó begyes, német dobos, kelet-szlovákiai pergő, komáromi bukó, arab dobos, román kopasznyakú, kassai pergő, taganrogi magasszálló, egri kék, olasz sirályka, koburgi pacsirta, nürnbergi pacsirta, szolnoki bagdeta, német kiállítási galamb, dán röpgalamb, Lahore, pávagalamb, pozsonyi magas szálló, bécsi magas szálló, budapesti magas szálló, Kelebek, Takla, prágai és budapesti rövidcsőrű. Félreértés ne essék, mindegyik esetben galamfajtákról van szó.

Karácsony Ernő elárulta, hogy a kiállítás vasárnap 14 óráig megtekinthető, amikor is sort kerítenek a díjak kiosztására. Összesen több mint 30 galambfajtát díjaznak, közülük egy fődíjban részesül.

-para-

Címkék: galambkiállítás