Megint hamisítványokat találtak Dunaszerdahelyen

2013. október 23. - 17:59 | Régió

DUNASZERDAHELY/BRODSKÉ – A nagyszombati vámosok 12 ezer darab hamisított árucikkre bukkantak Dunaszerdahelyen és a skalicai járásbeli Brodskéban.

Megint hamisítványokat találtak Dunaszerdahelyen

Hála nekik nem került forgalomba ötezer olyan játék és napszemüveg, melyek nem feleltek meg az európai uniós előírásoknak, s emiatt közel 500 ezer eurós kár keletkezett volna, ha forgalomba kerülnek“ – nyilatkozta Iveta Švárna, a vámosok szóvivője.

Az első eset Dunaszerdahelyen történt, amikor is egy konténerben 9216 darab BEYBLADE, BMW, Franklin & Marshall hamisítványra bukkantak. Az árut Szlovákiában és Magyarországon akarták eladni, ha ez sikerült volna 156 528 ezer eurós kár keletkezett volna. A vámosoknak köszönhetően nem sikerült áruba bocsátani 2604 darab játékot és 2 500 darab napszümeveget. Ezekről a tárgyakról az is kiderült, hogy nem felelnek meg az uniós kritériumoknak. A játékok Kínában készültek, s a szlovákiai üzeletkbe szánták őket.

Hasonló időben a vámosok a skalicai járásbeli Brodskéban is hamis árut foglaltak le a vámosok, itt 2 699 hamisított Camp DAVID és NAPAPIJRI téli férfi bundára bukkantak, ez az áru is Kínából érkezett és Csehországban akarták piacra dobni őket. Ha ez sikerült volna, 323 650 eurós kárt okoztak volna vele a forgalmazók.

sita/para