Visszalépett és Nagy Józsefet támogatja Ravasz József, a Roma Unió megyeelnök-jelöltje

2013. október 25. - 11:50 | Régió

Visszalépett Nagy József (Híd) javára a jelöltségtől Ravasz József roma aktivista, aki a Roma Unió párt színeiben indult Nagyszombat megyeelnök-jelöltjeként a november 9-én esedékes megyei választásokon.

Nagy József a Híd párt parlamenti képviselője és megyeelnök-jelöltje üdvözölte Ravasz döntését és az általa felajánlott együttműködést.

Ravasz József, eddig jellemzően a Magyar Közösség Pártja támogatottja és támogatójaként volt közismert közéleti személyiség. Olyannyira, hogy a legutóbbi parlamenti választásokon az MKP listáján is szerepelt.

Ravasz a vonatkozó döntés okait firtató kérdésre a paraméternek elmondta, annak idején az MKP listájára a párt kassai elnöksége és annak elnöke, Zachariás István ajénlása nyomán került föl. Azért vállalta a jelölést, mert roma aktivistaként a roma kisebbség ügyéért szeretett volna tenni.

„Azóta sok víz lefolyt a Dunán és most már meggyőződésem, hogy a Híd parlamenti párt programja olyan, amely a legalkalmasabb a roma kisebbség gondjainak megoldására“ – jelentette ki a Paraméternek Ravasz. Közölte egyszersmind, hogy a Roma Unió megyeelnök-jelöltjeként ő maga kezdeményezett tárgyalásokat Nagy Józseffel és felajánlotta a jelenlegi roma kormánybiztos tanácsadójaként is az együttműködést.

„Meggyőződésem, hogy jelenleg a Híd párt és annak megyeelnök-jelöltje a legalkalmasabb, hogy érdemben foglalkozzon a térségünkben élő roma népesség problémáival és elősegíthesse azok megoldását. Annál is inkáb fontos lenne ez, mert épp Nagyszombat megye az a régió, ahol jelenleg nincsen a roma kormánybiztosnak regionális irodája. Ezért roma aktivistaként és a Roma Unió képviseletében meggyőzőződéssel támogatom Nagy Józsefet“ – hangsúlyozta Ravasz József.

Nagy József sajtótitkárán keresztül közölte, hogy köszönettel fogadja bizalmát és támogatását.

-para-