11 középiskola mutatkozott be a pályaválasztási börzén

2013. november 7. - 17:22 | Régió

DUNASZERDAHELY – Nyolcadik alkalommal került megrendezése a járási munkaügyi hivatal szervezésében a pályaválasztási börze. Idén ismét a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola épületében.

11 középiskola mutatkozott be a pályaválasztási börzén

Mariana Lelkesová, a hivatal szóvivőjétől megtudtuk, hogy 11 középiskola kapott meghívást a rendezvényre, és mindegyik el is jött.

A pályaválasztási börze évről évre arra szolgál, hogy a régió közép- és szakközépiskolái bemutathassák a diákoknak azt, amivel foglalkoznak, amit oktatnak, és kedvet csináljanak hozzá, egyúttal segítsenek az alapiskolák végzőseinek eldönteni, hova tovább.

A járás műszaki, idegenforgalmi, építészeti szakközépiskolái, a dunaszerdahelyi Egészségügyi Szakközépiskola, illetve a lovasakadémia mellett a Vidékfejlesztési Szakközépiskola által az idei tanévtől indított magyar tannyelvű, ötéves, pincér és szakács szakon érettségi mellett segédlevelet nyújtó hotelakadémia is bemutatkozott.

A Pályaválasztási börzén mintegy harminc alapiskola diákjai vettek részt a régióból.

Mariana Lelkesová kérdésünkre elmondta azt is, hogy jelenleg a térségben elsősorban a műszaki területen végzett szakemberek hiányoznak. Hiányszakmának számítanak a gépészet területén a hegesztők, esztergályosok, fémmegmunkáló, az autóiparban a lakkozó és a modern gépjárművekhez szerelő, az elektronikai iparban pedig a villanyszerelő és a villamosmérnök. Ezzel szemben elmondása szerint túlsúlyban vannak a társadalomtudományok végzősei, mint például a szociális munka, illetve adminisztratív területen végzők.

A pályaválasztási börzén részt vett a dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskola csapata is

-para-