Berényi üdvözli a Híd támogatását, nagy győzelmet emleget

2013. november 10. - 13:37 | Régió

Az MKP-nak több képviselője jutott a megyei önkormányzatokba, mint amennyivel zárják az eddigi ciklust.

Berényi üdvözli a Híd támogatását, nagy győzelmet emleget

"Sikeres választásokon vagyunk túl" - jegyezte meg az MKP elnöke és Nagyszombat megye továbbra is versenyben lévő megyeelnök-jelöltje.

Berényi aláhúzta, hogy 36 képviselővel zárják az eddigi választási ciklust a megyéken, most pedig egyéniben vagy koalícióban 38 MKP-képviselő jutott be. 2009-ben 40 képviselőt juttattak a megyei önkormányzatokba, időközben négyen közülük elhagyták a pártot.

Berényi József hangsúlyozta, hogy a kulcsfontosságú járásokban győzelmet arattak, emellett kiemelte Lévát, ahonnan az elmúlt nyolc évben először sikerült képviselőt küldeniük a nyitrai önkormányzatba.

A nyitrai kerületi önkormányzatban eggyel több képviselői mandátumot szerzett az MKP, míg Kassán megőrizte az előző választáson megszerzett pozíciók számát. Nagyszombatban a négy évvel ezelőttivel megegyező számú képviselő jutott be, azaz 11.

"A mi szemszögünkből ez egy nagyon pozitív eredmény, és nagy győzelem Dél-Szlovákiában" - jegyezte meg. Hozzátette, sajnálja, hogy nem sikerült megegyezni a Híd párttal a közös jelöltek indításáról. "Galántán mindenáron olyan mennyiségű képviselőt kívántak indítani, ami számunkra elfogadhatatlan volt. Azt szorgalmazták, hogy fogadjuk el a 4:3-as arányt a javukra. A valóság azonban mást mutat, az MKP-nak öt, míg a Hídnak két képviselője jutott be" - fogalmazott. Az előző megyei választásokon Galántáról 3 MKP-s és egy Hídas képviselő jutott be, ezúttal a mindegyik mandátumot e két párt szerezte meg a körzetben.

Kifejtette, bízik abban, hogy miután kihirdetik a hivatalos választási eredményeket, kiegyensúlyozottabb lesz a két párt viszonya.

Leszögezte, hogy azzal, hogy a megyeelnök-választás második fordulójába bejutott, teljesült a kitűzött célja. "Természetesen megteszek mindent annak érdekében, hogy a végén a lehető legjobb eredményt érjem el" - közölte.

Nagy József (Híd) kijelentésére, hogy a Híd a második fordulóban támogatja Berényi Józsefet, így reagált: "Minden ilyen támogatást jónak tartok és üdvözlöm. Nagyon szívesen találkozom a jövő héten Bugár elnök úrral az MKP székházában Pozsonyban, hogy kiértékeljük a mostani helyzetet és megbeszéljük, hogyan tovább. Más pártok támogatására is számítok".

TASR/para