MEGYEI VÁLASZTÁSOK: A Híd tizenhétre növelte megyei képviselői számát

2013. november 10. - 12:25 | Régió

A szombaton lezajlott megyei választásokon a Hídnak sikerült elérnie kitűzött céljait, így az eredményt sikerként tartjuk számon – áll a párt Paraméterhez eljutatott nyilatkozatában.

„A párt főleg a régiókban erősödött, szám szerint megnyolcszorozódott a képviselők száma. Míg 2009-ben két megyei képviselőnk volt, ez a szám tegnap 17-re növekedett. Több esetben új arcok jutottak be az egyes megyék képviselőtestületeibe, négy jelöltünk ráadásul saját választási kerületén belül is a legtöbb szavazatot tudta hozni“ - így a nyilatkozat.

A Hídnak tehát a nyolc megyéből hatban sikerült képviseletet elérnie, ezek közül négyben - fennállása óta - első alkalommal, konkrétan az északi kerületekben, az Eperjesi és Trencséni kerületben is.

Nagy Józsefnek nem sikerült bejutnia a második körbe a Nagyszombat megyében vívott szoros csatát követően, igaz a továbbjutás csak egy hajszálon múlott. Mindhárom jobboldali jelölt átlépte a 18%-os határt. Ennek ellenére fontos az egész jobboldali paletta számára az a tény, hogy Tibor Mikuš, aki csupán 40%-ot ért el a választók körében, igenis legyőzhető. Pozsony megyében a Híd által támogatott 8 jelöltből 7 sikeresen helytállt.

A Híd párt az egész ország számára riasztónak és elszomorítónak tartja, hogy a megyei választásokon rendkívül alacsony volt szavazók aránya, továbbá az a tény is sajnálatos, hogy Besztercebánya megyében egy szélsőséges párt elnöke jutott be a megyefőnöki posztért zajló verseny második fordulójába.

-para-