Megyei választások: A NOVA Pozsony megyében Frešo mellé áll, Besztercebányán Maňkát támogatja

2013. november 12. - 09:58 | Régió

Daniel Krajcer Pozsony megye megyefőnöki posztért folyó sikertelen megmérettetése miatt a NOVA azt tanácsolja szavazóinak, hogy a második fordulóban szavazzanak a jobboldali koalíció jelöltjére, Pavol Frešóra.

Megyei választások: A NOVA Pozsony megyében Frešo mellé áll, Besztercebányán Maňkát támogatja

Monika Flašíková Beňová, a Smer megyefőnök-jelöltje elfogadhatatlan a NOVA számára. „Besztercebánya megyében Marián Kotleba második fordulóba való jutása miatt, a NOVA Vladimír Maňka (Smer) támogatását javasolja a választóknak” – áll a NOVA állásfoglalásában.

Kassa megyében Daniel Lipšic pártja Rudolf Bauer (KDS) melllé áll, aki Zdenko Trebuľa (Smer-SD, Híd, MKP) eddigi megyefőnökkel mérkőzik meg a második fordulóban. Nyitra megyében a NOVA a koalíció része, akiknek Tomáš Galbavý a közös jelöltje. A párt ezért arra hívja fel választói figyelmét, hogy rá szavazzanak.

Nagyszombat megyében Tibor Mikuš jelenlegi megyefőnök és Berényi József (MKP, OKS) között fog eldőlni, ki áll majd az elkövetkezendő négy évben a megye élén. A NOVA ezzel kapcsolatban nem tett állásfoglalást.

A megyei választások második fordulója november 23-án lesz, nyolc megyéből ötben rendeznek második kört. Három megyének már megvan a megyefőnöke. Trencsén megyében Jaroslav Baška (Smer-SD) nyert, Zsolna megyében Juraj Blanár (Smer-DS) és Eperjes megyében szintén a Smer által támogatott Peter Chudík győzött.

aktualne.atlas.sk/para