Szerencselampionok Szerdahelyért - másodszor

2013. november 17. - 21:01 | Régió

DUNASZERDAHELY - Másodszor került megrendezésre a Szerencselampionok Szerdahelyért elnevezésű jótékonysági rendezvény, melynek ezúttal nem a Városi Művelődési Központ előtti tér, hanem a Városi Szabadidőpark adott otthont.

Szerencselampionok Szerdahelyért - másodszor

A szervezők nevében Dakó Sándor a Paraméternek elmondta, hogy 1100 lampiont értékesítettek a helyszínen - darabját 3 euróért -, és a befolyt összeget ezúttal is hátrányos helyzetű családokban élő, kitűnő tanulmányi előmenetellel rendelkező dunaszerdahelyi diákoknak fogják felajánlani. Az ilyen helyzetben lévő gyermekek létszámát és elérhetőségét hamarosan bekérik a dunaszerdahelyi iskoláktól, a pénzt pedig valószínűleg még karácsonyig eljuttatják a szóban forgó családoknak.

Az idei rendezvényt követően egy szerencsétlen baleset is történt, ugyanis az egyik lampion a közeli Fenyves lakótelep egyik lakótömbjének tetején landolt, és tűz keletkezett - melyet a dunaszerdahelyi tűzoltók oltottak el.

"A tetőszerkezet körülbelül egy kétszer három méteres területen égett ki, a lakóktól elnézést kértünk, és a holnapi nap folyamán a helyszínre küldünk egy céget, ami elvégzi a szükséges javításokat. A munkálatok költségeit mi álljuk" - nyilatkozta a Paraméternek Dakó Sándor, a jótékonysági rendezvény szervezője.

(parameter)

Címkék: szerencselampionok