Továbbra is elnökség nélkül az MKP rozsnyói járási szervezete

2013. november 18. - 11:59 | Régió

Elmaradt a Magyar Közösség Pártja rozsnyói járási tisztújító konferenciája.

Továbbra is elnökség nélkül az MKP rozsnyói járási szervezete

A tisztújító konferenciára az után lett szükség, hogy még október végén lemondott az MKP rozsnyói járási elnöksége. Lépésükre azt követően került sor, hogy Szöllös János, aki a rozsnyói járás megyei képviselője – és egyben Kassa megye alelnöke volt az MKP színeiben – nem volt hajlandó visszalépni a képviselő-jelöltségtől.

Visszalépését, visszaléptetését már a megyei kampány alatt, a megyei képviselő-jelölt listák lezárását követően javasolták, miután több magyar képviselő-társával együtt megszavazta a rozsnyói Pavol Jozef Šafárik Gimnázium és a kassai Márai Sándor Gimnázium következő évben megnyíló egy-egy osztályának a megszüntetését.

A járási elnökség akkor november 16-ra, azaz a múlt szombatra tűzte ki a tisztújító konferencia időpontját, ahol új járási elnökséget tudtak volna választani az MKP rozsnyói járásbeli helyi szervezeteinek küldöttei. Az időpont már a megyei választások után lett volna.

Az MKP országos tanácsának elnöke, Szigeti László azonban a múlt héten levélben kérte a járási konferencia elhalasztását egy későbbi időpontra, mivel több alapszervezet új küldötteket kell válasszon arra, Így a tisztújító konferenciát az utolsó pillanatban – elhalasztották.

- paraV -