Donovaly: már a hétvégén megkezdődhet a síszezon

2013. november 26. - 15:17 | Régió

DONOVALY - Már november 30-án, azaz szombaton kezdetét veheti a síszezon Besztercebánya megye legnagyobb síközpontjában.

Donovaly: már a hétvégén megkezdődhet a síszezon

A síközpont lejtőin egyelőre nincs elég természetes hó, de a hóágyúkat már vasárnap éjszaka működésbe hozták. Ahhoz, hogy kezdetét vehesse a síszezon, 20 centis hótakarónak kell létrejönnie. A hóágyúk ezt képesek véghez vinni, ráadásul néhány centi természetes hó is hullott, azonban péntekig folyamatos fagyra van szükség, hogy elindíthassák a felvonókat - tájékoztatta a TASR hírügynökséget a Park Snow Donovaly síközpont menedzsere, Miroslav Dobrota. Ha ez nem jönne össze, akkor az első decemberi hétvégén indulhatna a síelés Donovaly lejtőin.

A Donovalyn üzemelő 2 kabinos felvonó, és a 14 sífelvonó óránként 14 ezer síelő szállítására képes. Ezen kívül itt található Európa második legnagyobb hegyi gyermekparkja, a FUN PARK.

A síbérletek ára a tavalyi szezonhoz képest nem változott, ráadásul egy újdonságot, a 8 órás bérletet is bevezették, ami főként azoknak kedvez, akik a síközpont gyakori látogatása során nem síelnek egész nap.

Donovalyt egyébként a sífutás szerelmesei is kedvelik, a környéken összesen 18 kilométernyi sífutópálya áll rendelkezésükre.

(tasr/parameter)

Címkék: síszezon