Presser Gábor a Minorma jótékonysági koncertjén

2013. december 2. - 12:23 | Régió

Presser Gábor lép fel a Minorma második jótékonysági koncertjén. A Minorma – Nemzeti és Etnikai Kisebbségek Kulturális Intézete jótékonysági rendezvényére 2013. December 13-án, a Szlovák Rádió Hangversenytermében kerül sor.

Presser Gábor a Minorma jótékonysági koncertjén

A szervezet a koncertből befolyt összeget a 2014-es mentorprogram megvalósítására fordítja. A Minorma idén indította el Forma Mentorprogram elnevezésű programját, mellyel tehetséges, pályaválasztás előtt álló középiskolás diákokat támogat. Júliusban több, mint 30 szlovákiai magyar diák részvételével valósult meg a Minorma tábora. A helyszín a Zsámbéki Színházi és Művészeti Bázis, egy valamikori katonai támaszpont volt, mely mára egy alternatív színházzá, kulturális központtá nőtte ki magát. A tehetséges fiatalok nyolc csoportban dolgoztak, témakörök szerint szétosztva. A tábor során a fiatalok többek között zeneszerzéssel, alliterációs játékokkal, cianotípiás fényképelőhívő technikával, interjúkészítéssel, színházi próbafolyamat menetével, tánckoreográfia készítésével ismerkedtek. A diákok tehetségének fejlesztése szempontjából ugyanis nagyon fontos, hogy elismert művészekkel dolgozzanak együtt, akik inspirálják őket. A diákok a táborban olyan kapcsolati tőkére tesznek szert, amely a továbbiakban rendkívül hasznos lehet számukra.

A célunk, hogy ez a program 2014-ben is megvalósulhasson, a legtehetségesebb diákokkal pedig hosszú távú együttműködést alakítsunk ki.

Jegyek elővételben a Ticketportal jegyirodáiban kaphatók 35 euróért, a helyszínen 40 euróért.

PR