Megyei alelnök félállásban – majdnem 5 ezerért...

2013. december 9. - 11:50 | Régió

Kassa megyében ma tette le az esküt az új képviselő-testület és megválasztotta az alelnököket is.

Megyei alelnök félállásban – majdnem 5 ezerért...

Már tegnap este bejelentették, hogy egy régi-új és egy új alelnöke lenne Kassa megyének Emil Ďurovčík (Smer) és Zachariás István (MKP) személyében.

Emil Ďurovčík az eddigi fizetését kapná meg, mely havi 2350 eurót tesz ki. Zachariás esetében a képviselő-testület 1325 euró fizetést szavazott meg. Ő ezen kívül jelenleg Szepsi főállású polgármestere is – mint ilyen havi 3 463 eurót keres. A megyei alelnöki tisztet félállásban tölti majd be. Elődje párttársa, az a Szöllös János volt, aki 8 éven keresztül volt a megye alelnöke, s aki a magyar gimnáziumi osztályokkal kapcsolatos döntése miatt vált igazán ismerté.

„Számomra is kellemetlen meglepetés volt, hogy Szöllös úr nem jutott be a testületbe, de tovább kell lépnünk. A koalíciós szerződés alapján kérhetjük ezt a tisztséget és két bizottság vezető posztját is. Ha én leszek a megegyezés szerinti jelölt, elfogadnám a tisztet félállásban.“ – nyilatkozta Zachariás a hírrel kapcsolatban.

Az ellenzékben maradt jobboldal egyébként – bár a 13 bizottság vezetőiről még nem zárultak le a tárgyalások – vélhetőleg két bizottságvezetői helyet kap majd. A KDH és az SDKÚ-DS így a vallásügyi és a vagyonkezelési bizottságot elnökölhetu majd.

A Híd, bár a választásokon közös listával indult az SDKÚ-val és a KDH-val, ugyanakkor Trebuľát támogatta a megyeelnöki székért folyó küzdelemben. Most csatlakoztak a legnépesebb képviselői klubhoz, így a Smer-MKP- Híd- függetlenek klubja lenne 40 képviselővel rendelkezik. A két jobboldali pártnak a Híd nélkül 13 képviselője lesz a megyében.

- sme.korzar.sk/para -