KÓRHÁZ - Nagy és Csicsai: Nem félünk Kvardától, főleg ha Hájos lesz az ügyvédje

2013. december 10. - 09:37 | Régió

Nagy József és Csicsai Gábor (mindketten Híd) parlamenti képviselők reagáltak Kvarda József (MKP) múlt heti nyilatkozatára.

KÓRHÁZ - Nagy és Csicsai: Nem félünk Kvardától, főleg ha Hájos lesz az ügyvédje

Mint azt megírtuk, Kvarda József, a dunaszerdahelyi kórházat működtető, megyei tulajdonú részvénytársaság igazgatótanácsának elnöke a tanács legutóbbi ülését követően közölte, hogy Nagy és Csicsai nyílt levelében foglaltak ügyében bírósági pert indítanak. Nagy és Csicsai ugyanis korábban lemondásra szólította fel Hájos Zoltánt és Kvarda Józsefet (mindketten MKP) a kórházi fizetős parkolókkal kapcsolatos szerződés miatt.

Hájos a Paraméterrel már korábban közölte, hogy lemond az igazgatótanácsbeli tagságáról, mert nem sikerült ingyenes parkolókat létesíteniük a kórháznál. Hozzátette, hogy a magáncéggel kötött szerződést abban a hiszemben írta alá, hogy abba belefoglalták, az első óra parkolás ingyenes.

"Bírósággal akarnak büntetni, mert kimondtuk az igazat. Nincs parlamenti immunitásunk, de nem félünk, főleg, ha Hájos Zoltán lesz Kvarda ügyvédje" - reagált hétfőn Nagy József és Csicsai Gábor a bírósági perrel való fenyegetésre. A képviselők már korábban is kifejtették, most megismételték, hogy Hájos és Kvarda "méltatlan, felelőtlen és korrupciógyanús hozzáállása" miatt került sor ilyen szerződés elfogadására. Szerintük elfogadhatatlan pénzszerzési lehetőségről van szó. A szerződést nagyon komoly dokumentumnak nevezték, amelynek a felmondása a kórházat 4,5 millió euróval sújtaná. Emlékeztettek arra, hogy a szerződés előkészítése közbeszerzés nélkül történt, annak létéről csak a megyei választások után engedték ismertetni az újraválasztott képviselők a nyilvánosságot.

Pozsonyban sikerült megtörni a kórházak parkolóit üzemeltető céget, már a véradóknak és a nővéreknek is ingyenes a parkolás

Kvarda múlt heti nyilatkozatában kifejtette azt is, hogy tárgyalást kezdeményeznek a Vinci Park céggel, a parkolók üzemeltetőjével, hogy nyissák meg a szerződést. "Hájos Zoltán polgármester kérelmében azt javasolja, hogy a munkaszüneti napokon a parkolókat szabadon használhassák a város polgárai" - állt a nyilatkozatában. Kvarda szerint arról fognak tárgyalni a parkolót üzemeltető céggel, hogy technikai szempontból kivitelezhető-e ez a megoldás.

"Hájos és Kvarda aggodalma a technikai kivitelezhetőséggel kapcsolatban, csak újabb mellébeszélés vagy igazi dilettantizmus, ami további jó ok a lemondásukra. Fel kell húzni a sorompókat és kész!" - reagált Nagy és Csicsai.

A két képviselő közölte továbbá, hogy eddig 2 ezer aláírást gyűjtöttek össze annak érdekében, hogy a betegek és a kórházi alkalmazottak számára ingyenessé tegyék ismét a parkolókat. "Pozsonyban 1050 aláírás után már sikerült engedményeket kicsikarni a tiltakozóknak. Pedig ott 900.000 euró fix bérletet fizet a kórháznak a parkolós cég és 460 új parkolóhelyet is ki kell építeniük, míg Dunaszerdahelyen erről szó sincs" - szögezték le.

Hájos Zoltán kedden délelőtt sajtótájékoztatót tart az ügyben. A fejleményekről hamarosan tájékoztatunk.

-para-