Kérdéses, hol fog lakni a dunaszerdahelyi Batman

2013. december 13. - 11:37 | Régió

Évek óta az Észak II-es lakótelepen lévő elhagyatott lakóházban tölti éjszakáit, annak azonban bizonytalan a sorsa.

Kérdéses, hol fog lakni a dunaszerdahelyi Batman

A Nový Čas közölt cikket arról, hogy elvesztheti a tetőt a feje fölül. Polák Erzsébetet, a városháza kapcsolattartóját idézték, aki viszont a Paraméterrel közölte, hogy pontatlanul. Elárulta, hogy a lap által közölt információ, miszerint a jövő évben lebontják az épületet a rossz statikai állapota miatt, nem pontos. Elmondta, hogy valamikor a jövőben valószínűleg a lebontására kerül sor, de ennek még nincs pontos dátuma.

Közölte, hogy vannak ugyanakkor lehetőségek K. Zoltán elhelyezésére, de azt neki kell igényelnie. A város egyrészt szociális lakásokkal rendelkezik, amelyre fel lehet iratkozni egy várólistán keresztül, másrészt a hajléktalanok számára épp e hetekben adnak át néhány lakókonténert éjszakai melegedő céljából.

Zoltán erre a Nový Čas-nak úgy reagált, hogy bár pénze nincs, és megvásárolni nem tud semmit, az emberek is segítenek neki, és biztosan talál új helyet magának, ha arra szüksége lesz.

Egyébként nem jogerősen négy év szabadságvesztésre ítélték szexuális bűncselekményért.

A lap összefoglalta a lehetőségeit is, amelyek bizonyos szempontból fedelet biztosítanának a feje fölé. Itt a melegedő, a szociális lakás, és egy jogerős ítélet esetén az esetleges börtön mellett megemlítették a családját is.

Čas/para