A rozsnyói pályaudvar bérleti díja megemelheti a menetjegyek árát

2013. december 16. - 11:57 | Régió

A rozsnyói autóbusz-pályaudvart 1989-ben kezdték építeni – manapság még az eladása is szóba került...

A rozsnyói pályaudvar bérleti díja megemelheti a menetjegyek árát

Az építkezést 1995-ben fejezték be, annak költségeit Rozsnyó városa és az Eurobus jogelődje közösen biztosította. Ezt később a személyszállító vállalat 15 évre szóló ingyenes bérleti szerződés keretén belül kapta vissza.

A képviselő-testület legutóbbi ülésén azonban már élénk vita alakult ki arról, hogy mennyi bérleti szerződést fizessen az Eurobus. A cég jelen lévő képviselője, Ľubomír Gerši szerint a megfelelő bérleti díj 14 ezer euró lenne, mivel a pályaudvar mellett felépített bevásárló-központ miatt romlott a közbiztonság, nekik pedig őröket kell alkalmazniuk. Ennek éves költsége 11 ezer euróra rúg. Az elmúlt 3 évben amúgy is mintegy 30 ezer eurót fektettek be a kisebb javításokra.

A városi képviselő-testület mellett működő pénzügyi bizottság először 50 ezer euró éves bérleti díjat ajánlott, majd ezt 25 ezerre csökkentették. A képviselők közül Ivan Kuhn, az OKS képviselője tett javaslatot 44 300 euróra, mely egy hivatalos becslésen alapult. A testület végül ezt fogadta el a következő egy évre – az állomás további sorsa kérdéses.

Az Eurobus képviselője nem nyilatkozott a bérleti díjjal kapcsolatban, így azt sem tudni, az vajon megjelenik-e majd a menetjegyek árában.

Az említett terület iránt nagy az érdeklődés, az elmúlt években már több alkalommal is szóba került az értékesítése.

- korzar.sk/psrs -