SÚLYOS BALESET: Mentőhelikopter szállította kórházba a fának ütköző sofőrt

2013. december 17. - 19:16 | Régió

A nagymegyeri tűzoltókat kedden 13:39-kor riasztották a súlyos közúti balesethez.

SÚLYOS BALESET: Mentőhelikopter szállította kórházba a fának ütköző sofőrt

Az Ekecset Alistállal összekötő közúton egy komáromi rendszámmal rendelkező VW Polo típusú személygépkocsi egyelőre ismeretlen okok miatt lesodródott az úttestről, és egy útszéli fának ütközött.

A nagymegyeri tűzoltók a riasztást követő kilencedik percben már a helyszínre érkeztek, és megkezdték a sofőr mentését. Az autóban egyedül utazó 25 éves gépkocsivezetőt hidraulikus feszítő-berendezés segítségével szabadították ki az autóból. A fiatal férfi súlyos sérüléseket szenvedett, mentőhelikopter szállította kórházba. Autója totálkárosra tört.

A mentés és a roncsok eltakarításának idejére a szóban forgó útszakaszt lezárták, az Ekecsre, illetve Alistálra tartóknak Nagymegyer felé kellett kerülniük. Később a délutáni órákban az útszakaszt újra átadták a közúti forgalomnak.

Az Ekecs és Alistál közti úton pontosan két hete, december 3-án történt egy tragikus kimenetelű baleset, mely során egy Renault Mégane női sofőrje életét vesztette. Az útszakasz párás időben csúszóssá válhat, így ajánlott fokozott óvatossággal közlekedni rajta és minden körülmény között betartani a maximális megengedett sebességet.

(parameter)