Agyonverték a betörőt - 10 évet is kaphatnak!

2013. december 18. - 15:00 | Régió

VÁGTORNÓC - Egy 25 éves férfit és egy 14 éves fiút gyanúsítanak a rájuk rontó betörő megölésével.

Agyonverték a betörőt - 10 évet is kaphatnak!

Hétfőn hajnali kettő óra körül két férfi tört be a tornóci házba, miközben azt kiabálták: Rendőrség! Az ott lakóknak sikerült megfutamítaniuk a betörőket, miközben husángokkal és bozótvágó késekkel eredtek utánuk. Az egyik betörőt, a szeredi Slavomír P.-t utolérték és annyira megverték, hogy belehalt sérüléseibe.

A rendőrök röviddel az incidens után őrizetbe vették a 25 éves, cseh állampolgárságú Michal L.-t, aki kapcsolatban áll a megölt Slavomír P.-vel. Őt a 14 éves Adrián S.-sel együtt gyanúsítják az emberölés elkövetésével.

A kiskorú fiú a médiának bevallotta, hogy rátámadott az egyik menekülő betörőre. Michal jelenleg őrizetben van, miközben javaslatot tettek a vizsgálati fogságba helyezésére.

Amennyiben beigazolódik a bűnössége az emberölésben, héttől tíz évig terjedő börtönre ítélhetik, a kiskorú esetében feleződik a kiszabható büntetés.

Renáta Čuháková, a nyitrai kerületi rendőrség szóvivője közölte azt is, hogy a rendőrség eljárást indított a betörés és annak körülményei feltárása érdekében is.

Čas.sk/para