Vádemelés történt a liftaknába zuhant gyermek ügyében

2014. január 9. - 20:51 | Régió

Tavaly októberben szörnyű tragédia történt a homonnai kórházban - a felvonó meghibásodása miatt a hatodik emeletről a liftaknába zuhant egy másfél éves gyermek, aki a baleset után nem sokkal életét vesztette.

Vádemelés történt a liftaknába zuhant gyermek ügyében

A Homonnai Járási Rendőrkapitányság közölte: az ügyben megtörtént az első vádemelési javaslat, mégpedig általános veszélyeztetés miatt.

"Az ügyön még mindig dolgoznak a kollégák. Tekintettel arra, hogy az eljárás még folyamatban van, nem tudunk több információt nyújtani" - közölte a TASR hírügynökséggel Jana Migaľová rendőrségi szóvivő.

A tragikus baleset azért történt, mert a kórházi felvonó a nyitott liftajtó ellnére - valószínűleg meghibásodás - miatt elindult. Ebben a pillanatban épp hárman léptek volna ki a felvonóból, köztük egy édesanya a gyerekkocsiban ülő 20 hónapos Šimonnal. A gyerekkocsi megbillent, majd Šimon a liftaknába zuhant, nem sokkal ezután pedig életét vesztette.

A SME napilap a balesetet követően azt írta, hogy a felvonók katasztrofális állapota a kórház kanalizációjával volt összefüggésben: a szivárgó szennyvíz érintkezett a kabinokkal, így könnyen meghibásodott a lift elektronikája.

(parameter/tasr)