Gyáva népnek nincs hazája jelszóval rendeztek Felvidéki Magyar Bált – Berényi „kacagányban“ feszített!

2014. január 26. - 16:54 | Régió

Szombaton tartották Párkány közelében fekvő Libád községben a Felvidéki Magyar Bált, a rendezvény fővédnöke Kövér László, az Országgyűlés elnöke volt.

Gyáva népnek nincs hazája jelszóval rendeztek Felvidéki Magyar Bált – Berényi „kacagányban“ feszített!

Retkes János, a Magyar Közösség Pártja (MKP) párkányi elnöke elmondta, hogy a bálra 310 vendéget hívtak meg, közöttük olyan személyiségeket, akik társadalmi szerepvállalásukkal sokat tettek a felvidéki magyarságért. A 17. alkalommal megrendezett bál az elmúlt években elősegítette az együtt gondolkodást, a magyar-magyar párbeszédet - tette hozzá.

Az ünnepségen beszédet mondott Berényi József, az MKP elnöke és Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár, valamint részt vett az eseményen Bárdos Gyula, az MKP köztársaságielnök-jelöltje.

A rendezvényen az Érsekújvári Rockszínpad, a Kincső Ifjúsági Néptánccsoport Zselízből és Kürthy Lajos versmondó adtak műsort.

Retkes, a Fidesz trafikosa

Úgy tűnik, a magyarországi lakcím nem volt feltétel a csókosok kiválasztásánál: a Párkány melletti Nánán élő Retkes János három trafikot nyithat Magyarországon. A szlovákiai Magyar Közösség Pártjának párkányi elnöke Pilismaróton, Táton és Esztergomban trafikozhat júliustól – adtuk közre annak idején a Népszava információit.

A Népszava arról is írt, Retkes nem csupán az esztergomi fideszesekkel haverkodik, de magas rangú tisztségviselők között is akadnak ismerősei: például korábban Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkárral együtt vonta fel a székely zászlót a Mária Valéria híd esztergomi hídfőjénél.

mti/para