Három osztálynyi új diákra számít a Kodály

2014. január 27. - 20:06 | Régió

DUNASZERDAHELY – A hétfői beiratkozási nap, illetve az előzetes információk alapján három osztályt megtöltő új kisdiákkal számol a Kodály Zoltán Alapiskola.

Három osztálynyi új diákra számít a Kodály

Ibolya Olivér, az intézmény igazgatója kérdésünkre elmondta, hogy a hétfő délutáni beiratkozási napon ünnepi programmal fogadták a leendő diákokat és szüleiket. „Kultúrműsorral készültünk, azok a gyerekek akik pedig épp várakoztak, különböző foglalkozásokon, játékokban vehettek részt” – fejtette ki.

A beiratkozás az igazgató elmondása szerint ezen a héten, illetve a jövő héten is folytatódik. Számításaik szerint 50-60 diák érkezhet a Kodályba, a létszámuk azonban csak szeptemberben lesz végleges. „Az idei tanévben két osztályban összesen 35-36 elsősünk van, illetve 16 nulladikosunk, akik jövőre lesznek elsősök. Most is hasonló létszámot tervezünk” – mondta.

Az igazgató elmondta, hogy a Kodály alapiskola erősségei közt van a képzőművészeti és zeneoktatás. „Ennek nagy hagyománya van, az elsőtől emelt óraszámban oktatjuk, és ez népszerű a szülők körében is. A diák emellett rengeteg szakkör közül választhat, és a testnevelésben is sikereket érünk el. Ép testben ép lélek, ezt valljuk, hiszen az is fontos, hogy egészséges gyerekeket neveljünk” – fogalmazott.

Az elmúlt egy hétben mindhárom dunaszerdahelyi magyar tannyelvű alapiskola megtartotta ünnepélyes beiratkozási napját: csütörtökön a Szabó Gyula, szombaton pedig a Vámbéry Ármin Alapiskolában jártunk.

A szlovák tannyelvű dunaszerdahelyi alapiskolák közül a Smetana ligeti február 11-én 16.30-tól, míg a Jilemnický utcai február 13-án 16.30-tól tart beiratkozási napot.

-para-