Renkívüli tisztújítás Rozsnyón: maradtak a tiltakozásul lemondottak

2014. január 27. - 10:59 | Régió

Lezajlott a Magyar Közösség Pártja rendkívüli tisztújító járási konferenciája Rozsnyón, mely csak látszólag szólt a személyekről.

Renkívüli tisztújítás Rozsnyón: maradtak a tiltakozásul lemondottak

A rendkívüli tisztújító konferenciára azt követően került sor, hogy a még tavaly októberben, a megyei választásokat megelőzően, a rozsnyói és kassai gimnáziumok magyar nyelvű oktatásával kapcsolatban kirobbant botrányt követően a rozsnyói járási MKP elnöksége tiltakozásként testületileg lemondott.

A Magyar Közösség Pártja (MKP) január 25-én tartotta III. Rozsnyói Járási Konferenciáját a Fábry Zoltán Alapiskola és Szakközépiskola épületében. A rendkívüli tisztújító konferenciát, Szigeti László az MKP országos tanácsának elnöke hívta össze. A konferencia fő feladata a járási elnök és elnökség megválasztása volt. A meghívott 67 küldött közül 63-an jelentek meg a zimankós idő ellenére.
A konferenciát Köteles László, országos elnökségi tag vezette de jelen volt Zachariáš István, kassai kerületi elnök is. Az elnökség tagjai közt egy személynél történt változás. A jelenlévő küldöttek régi-új elnököt választottak Porubán Ferenc személyében, aki 50 szavazatot, a megjelent küldöttek szavazatainak 79%-át kapta. Elnökségi tagok lettek: Beke Beáta – Lekenye, Prékop Péter – Krasznahorka, Icso Valéria – Dernő, Vincze Norbert – Gömörpanyit, Simon Csaba – Rozsnyó, Kelecsényi Attila – Rozsnyó, Rákossy György – Rozsnyó, Horváth István – Tornagörgő, Koľvek Alica – Hárskút, Icso Béla – Barka.

A járási elnökségnek továbbra sem tagja Kassa megye korábbi alelnöke, Szöllös János, aki az egyik érintettje volt a gimnáziumi botránynak.

- paraV -