Jogerősen 14 év börtön az élettársát megfojtó győri férfinak

2014. január 30. - 15:56 | Régió

Jogerősen 14 évi börtönnel sújtotta csütörtökön a Győri Ítélőtábla azt a férfit, aki 2012 nyarán a kisalföldi megyeszékhelyen megfojtotta élettársát.

A bíróság ezzel súlyosbította a Győri Törvényszék tavaly márciusi, 12 évnyi szabadságvesztést kiszabó döntését, amelyben emberölés mellett az asszony sérelmére korábban elkövetett zaklatásban, valamint - a nő két telefonjának ellopása miatt - kifosztásban mondta ki bűnösnek Pandur Ottót. A férfi a mobilok elvitelét azzal magyarázta korábban, hogy meg akarta tudni, volt-e köze máshoz egykori élettársának.

Zólyomi Csilla tanácsa ezzel mind azt a védői indítványt elvetette, hogy ejtsék a zaklatás vádját, mind azt az ügyészi felvetést, hogy a telefonok elvitelét kifosztás helyett rongálásként értékeljék. Ugyanakkor nagyobb súllyal vették figyelembe, hogy a bűncselekmény miatt három gyermek maradt anya nélkül, a szakértői vélemény szerint pedig elhúzódó fulladás okozta a sértett halálát, akit előbb kézzel, majd eszközzel is fojtogatott a férfi, akinek esetében nem vették figyelembe enyhítő körülményként a büntetlen előéletet.

A vádlott már az első fokú eljárás során is beismerte bűnösségét. Védője arra hivatkozva kérte, hogy mondják ki: a vádlott erős felindultságban követte el tettét, ugyanis az emberöléshez vivő láncolatot az indította be, hogy védence megalázva érezte magát, amikor a későbbi áldozat egy vita hevében hozzávágta azt a százezer forintot, amit tőle kapott.

(MTI)

Címkék: börtönbüntetés