Mozgolódnak az emberek – országos gond a fizetős kórházi parkolás

2014. február 11. - 12:46 | Régió

Pozsonyban a Ruzsinovi Kórház előtt tiltakoztak a magáncégek által fizetőssé tett korházi parkolás ellen.

Mozgolódnak az emberek – országos gond a fizetős kórházi parkolás

A tüntetésre hétfőn, február 10-én került sor. A tiltakozók között páciensek, orvosok, egészségügyi dolgozók voltak. A tüntetőkhöz csatlakozott a Híd pralamenti képviselője Nagy József is, aki Csicsai Gáborral együtt folyamatosan próbál rámutatni a fizetős parkolók botrányos helyzetére Dunaszerdehelyen.

„Köszöntöm azokat a pozsonyi polgárokat, akik elégedetlenek a kórházak és egészségügyi intézmények előtti parkolás fizetésével. Nem csak itt Pozsonyban, de egész Szlovákiában növekszik a fizetett kórházi parkolók elleni elégedetlenség. Szívesen átadnám a dunaszerdahelyi lakosok üdvözletét. Ebben a kis járásban 6500 aláírást sikerült szereznünk, amely elindította a kórházak előtti fizetett parkolás elleni petíciót. Örülök, hogy Pozsonyban is meg tudtuk mozgatni a lakosokat egy jó dolog érdekében. Parlamenti képviselőként úgy gondolom, hogy a kórházak és az egészségügyi intézmények előtti parkolóhelyeknek ingyenesnek kellene lenniük. A Szlovák Köztársaság Alkotmánya ingyenes egészségügyi ellátást biztosít, amely a fizikai és gazdasági hozzáférhetőséget is magába foglalja“ - nyilatkozta Nagy József a tiltakozók előtt, és hozzátette ,hogy már felszólította Robert Fico miniszterelnököt és kormányát egy olyan törvény benyújtására, amely megakadályozná a parkolásért való értelmetlen fizetést. „Ellenkező esetben ezt az ellenzék teszi meg“ - jelentette ki a Híd képviselője.

Nagy József megköszönte a résztvevő aktivstáknak és azok vezetőinek Miroslav Kollárnak, hogy összehívták a tüntetést, valamint a sajtó munkáját és érdeklődését is. Amint ezt a képviselő is elmondta, ez a gond nem csak Dunaszerdahelyet és Pozsonyt érinti. „Már jelentkeztek elégedetlen polgárok például Érsekújvárból, Léváról, Nagykürtösről, Rozsnyóról és Liptószentmiklósról is. Ez azt jelenti, hogy egész Szlovákiát érintő gondról van szó, amit a miniszterelnök úrnak meg kéne hallgatnia. Kitartóaknak kell lennünk és remélem így sikeresek is lehetünk“ – hangsúlyozta Nagy.

(-)